HAIK presenteert Wilgenbouwkunst

HAIK ontwikkelde het 5-jarenGroenplan speciaal voor gemeentes, bedrijven en andere opdrachtgevers om het kunstwerk in topvorm te houden.

Voorgaande ervaringen leerde dat het onderhouden van een wilgenkunstwerk specialitisch werk is. Haik heeft daarvoor zijn hoveniers beeldend opgeleid.
Eerst maakt HAIK eventueel met u samen een ontwerp, maakt daarvan een maquette om te presenteren en bouwt vervolgens het kunstwerk op locatie met haar hoveniers. Daarna verzorgt HAIK het gedurende de contractduur van minimaal vijf jaar voor u. Daarna bekijken we of we verder met elkaar gaan. De vorm van het levende kunstwerk moet goed in de gaten gehouden worden, dus je kan niet zomaar wat aan snoeien. Bij het onderhoud hoort ook het vervangen van takken, het herstellen en vormgeven van de gevlochten partijen, het nakijken en vervangen van de verbindingen.

'De kunstwerken die Manette maakt zijn zo bijzonder vanwege het levende element. Door te werken met plantmateriaal, dat nog eens benadrukt wordt door de organische vormen kan de omgeving als het ware meegroeien met het kunstwerk. En net als bij goede wijn of kaas; ze worden steeds mooier naarmate ze ouder worden.
Door Manette 's manier van presenteren met maquettes, hebben de opdrachtgever en andere ge´nteresseerden van begin af aan een goed beeld van hoe het kunstwerk gaat worden, wat niet onbelangrijk is om de investering te verantwoorden. Het enthousiasme en de bevlogenheid over haar werk werken zeker aanstekelijk op ons als potentiele opdrachtgevers.'
Edwin van Dorp, Co÷rdinator Wijkgericht Werken
Gemeente Wijk bij Duurstede

HAIK maakt vanwege de exclusiviteit en het seizoen slechts een aantal kunstwerken per jaar. In maart en in november bouwen we meestentijds. De voorbereidingen voor het bouwen in november 2015 zijn in volle gang. Wilt u in 2015 nog een wilgenkunstwerk, meldt u zich dan snel!