HAIK presenteert Wilgenbouwkunst

Stichting HAIK '97 ontwerpt en bouwt sinds 1993 wilgenkunstwerken. Deze prachtige, levende en groene bouwwerken zijn een geesteskind van Manette Zeelenberg, die samen met de hoveniers van HAIK deze projecten realiseert.

In onderstaand Filmfragment van het programma Kunstlicht van Teleac vertelt Manette Zeelenberg over haar wilgenbouwkunst. Zij wil 'de wereld met schoonheid dienen'. Deze korte documentaire staat ook op You Tube of als mpeg.

Naast de stadsmuur in Culemborg
'Manette is een zeer welbespraakte kunstenares die weet wat ze wil, maar tegelijkertijd erg open staat voor de wereld om haar heen. Met haar wilgenkunsterken maakt ze de stad een stuk vrolijker. Voor een journalist is het een genot om zo'n kordate en vriendelijke persoon te interviewen'.
Linda Vosjan verslaggever BNR Nieuwsradio / Financieele Dagblad

Manette Zeelenberg


Oproep
Wij zijn altijd op zoek naar mensen die als 'ambassadeur van de wilgenbouwkunst' willen optreden. Bewoners die het leuk vinden om een wilgenkunstwerk in hun buurt te hebben, die enthousiast worden van deze kunstvorm, kunnen dit aan ons laten weten. Wij kunnen dan samen met u op zoek naar mogelijkheden om dit in uw wijk te realiseren

HAIK op de Demodagen in Papendal